19:00

Gällstads FK

Förlust i premiären

Det blev en tung kväll i vätan på Kunskapens Hus konstgräs i Kinna under skärtorsdagen.

Matchens inledning kändes annars positiv för GFK som stoppade Kinnas anfall tidigt och kunde sätta in motattacker. Men redan i den 7:e matchminuten ställde man till det för sig själva. Ett hemåtpass blev för löst slagen varpå Kinnaanfallare hann snappa upp bollen, runda Jonathan Kisch i GFK-målet och rulla in ledningsbollen till 1-0. Efter målet skapar GFK ett gäng hörnor som blir halvfarliga men inte mer än så. Efter 20 minuter börjar Kinna ta över alltmer och man är oerhört farliga i sitt djupledsspel. Kisch och hans försvarare får freda målet gång efter annan. Matchen blir även mycket mer fysisk och hetsig där det delas ut tacklingar från båda lagen. När Kinnas press börjar avta kommer ändå 2-0 precis innan halvtidsvilan. I en snabb omställning kommer Kinnas högerytter farande och lägger bollen bak till ytterbacken som slår ett inlägg där matchens första målskytt, Oliver Persengård, är starkast i luftrummet inne i boxen och kan nicka in bollen.

I andra halvlek är det fortsatt tungt för GFK att skapa något framåt och Kinna är laget som dikterar matchbilden. I den 59:e matchminuten fullbordar Persengård sitt hattrick när han rullar in 3-0 i ett öppet mål sedan högeryttern löpt sig igenom GFK-försvaret och spelat bollen längs med kortlinjen. Därefter går GFK på knäna och det ser ut att kunna rulla på i målproduktionen för Kinna. Men från ingenstans kommer ett ryck från GFK. I den 73:e minuten slår Sebastian Forsblad en hörna som går över allt och alla förutom Elias Andersson vid den bortre stolpen som vinklar in 3-1 med huvudet i ett tomt mål. Två minuter senare är det dags igen. Ett långt inkast hamnar hos Sebastian som trycker bort sin uppvaktande försvarare, tar bollen ner mot kortlinjen och lyfter bollen mot den bortre stolpen där Viktor Lid den här gången, är starkast och nickar in 3-2. GFK vädrar nu en smått osannolik comeback sett hur spelet varit under andra halvlek, men dom förhoppningarna grusas relativt omgående, för i den 79:e minuten kommer Kinnas vänsterback i en framstöt sedan GFK-försvaret gått bort sig något och kan med en yttersida hitta en fristående lagkamrat som i "slottet" trycker upp bollen i nättaket till 4-2 vilket blir slutresultat.

Förlusten i sig är inte mycket att orda om. Kinna är troligtvis ett lag som även denna säsong kommer hålla sig i toppen och man har ett mycket bra anfallsspel där man öppnar upp mycket ytor för varandra med sina korslöpningar. Positivt för GFK:s del var att man inte vek ner sig när det såg som allra mörkast ut, utan gav det en chans och på fasta situationer kommer man vara starka under året.
Tyvärr fick Johan Ekman, med den historiken av hjärnskakningar han har, utgå efter halva första halvlek sedan han fått en rensning rätt i ansiktet.